Bizim Toptan Market’te işçilere baskı var

0
106

Bizim Toptan Marketlerde işçiler mobbinge maruz bırakılıyor, işçiler arasında geçen konuşmalar mağaza müdürleri aracılığıyla yöneticilere taşınıyor, yöneticiler ise işlerine geldiği gibi davranarak kimi işçilere ayrımcılık uyguluyor.

Bizim Toptan Markette uzun yıllardır çalışan sendika üyemiz bir işçi kardeşimiz mağaza ve marketlerde yaşadıkları sorunları, uğradıkları haksızlıkları bildirdi:

Mobbing ve muhbirlik

Mağaza içinde kendisine bir kişi belirleyip ne konuşup konuşmadığımızı öğreniyordu ve onu da sonunda mağaza müdürü yaptı. Müdür olan arkadaş mağazada ne olup bittiğini yöneticiye ya telefonla ya da yanına giderek anlatıyordu. Sorumlu olduğumuz reyonların durumunun, bizlerin fotoğrafını çekip gün içinde sık sık yöneticinin de olduğu whatsapp grubuna attı, üzerimizde baskı kurmak amacıyla. Yönetimin de bize her zaman dile getirdiği şey şuydu; “ben olan bitenin farkındayım, her şeyi biliyorum, arkamdan ne konuşulduğunu biliyorum”. Halbuki önceleri, müdür yaptığı arkadaştan, eğitiminden dolayı müdür olamayacağını bizzat dile getirmişti. O yüzden nasıl ve niçin o arkadaşın müdür yapıldığını sorgulamak lazım.

İşçiler arasında ayrımcılık

Haftada bir gün iznimiz var ve her hafta izin günlerimiz değişiyor. Mağaza içinde bazı işçilere hafta sonu sürekli izin verirken ötekilerine hafta içine veriliyor, hastaneye gitmemiz gerektiğinde bile izin alamıyoruz. Ayrımcılığını her zaman hissettirmekten çekinmiyorlar. Kanun nizam tanımadan nasıl isterlerse o şekilde davranıyorlar.

Personellerin üzerine iki üç kişilik iş yüklüyorlar. Pandemi döneminde mesailerimizi tam ödemezken bir de mesai saatimiz bitmesine rağmen kafalarına göre işten geç çıkarıyorlar. Kendileri dışarda sohbet muhabbet sigara içiyorlar. Bize gelince personelin elinde telefon gördüklerinde uyarı veriyorlar.

Bizim Toptan Market patronlarını uyarıyoruz: üyelerimize ve market işçilerine yönelik baskı, mobbing ve çifte standart uygulamaları kabul etmiyoruz, işçileri ajanlaştırma politikalarınızdan vazgeçin! İşçileri bezdirerek birikmiş kıdem alacaklarını bırakarak istifa etmeye çalıştığınızın farkındayız, böyle ayak oyunlarına pabuç bırakmayacağız. Haklarımız için mücadele etmeye ve örgütlenmeye devam edeceğiz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz