Bosch’u uyarıyoruz: İşten çıkarmalara son verilsin, işçiler işlerine iade edilsin!

0
80

Pandemi önlemleri adı altında çıkartılan ve işçileri açlığa mahkum eden İş Kanunu 25/2 maddesi ile işten çıkarmayı mümkün kılan işten atma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin uygulaması 1 Temmuz itibari ile kaldırıldı.

Pandemi yasakları altında geçen süreç içinde de binlerce hak gaspına, işten atmaya şahit olduk. 1 Temmuz itibari ile sözü geçen uygulamaların kaldırılmasının bedelini de yine işçilere ödetmeye çalışıyorlar. İş yerine almama, görev ve iş değişikliği dayatma; işçinin rızasına tabii olan ücretsiz iznin rıza alınmadan uzatıldığının ilan edilmesi; işçiye hatalı bilgiler vererek işverenin haklı fesih hakkının doğmasını sağlanması; işçilerin haklarından vazgeçeceklerine dair belge imzalamaya ve istifa etmeye zorlama; tüm yasal işçilik alacaklarının ödeneceğini sözlü olarak beyan ederek işten çıkartma vb. birçok olaya şahit olduk. 

10 No’lu işkolunda farklı iş yerlerinde ve mesleklerde çalışan birçok işçi arkadaşımızın da bu bahanelerle hakları gasp edilmeye ve işten atılmaya çalışılıyor. Türkiye’nin en büyük beyaz eşya markalarından biri olan Bosch’ta farklı şehirlerde satış ve pazarlama biriminde çalışan 100 işçi arkadaşımız telefonla arandı ve işten çıkarıldıkları bilgisi verildi. 

Bosch’un taşeron şirketi BRS Ajans ile anlaşmasının sonlandırdığı bahanesiyle, yıllardır çalışan işçiler hakları ödenmeksizin işten atıldı. İşçilere ise sözlü olarak alacaklarının haftaya ödeneceği iletildi. Bosch’ta çalışan işçi arkadaşlarımız bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmesini talep ediyor.

Bosch’u bir an önce bu hukuksuzluktan vazgeçmesi için uyarıyoruz!

 Sendikamız üyesi işçilerin ve tüm işçi arkadaşlarımızın hiçbir hakkını sizde bırakmayız! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz