STARBUCKS ÇALIŞANLARI BAĞIMSIZ EMEK SENDİKASI ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR!

0
86

            “Haftanın 6 günü kafamızı kaldırmadan çalışıyoruz. Bazen gece ve gündüz vardiyaları arka arkaya geliyor. Aldığımız üç kuruş ücret. Sürekli mobbinge uğruyoruz. Biraz soluklanalım bir kahve de biz içelim desek hırsız muamelesi görüyoruz. Nefes almamız bile suç gibi hissettiriliyor. Gülümseyen yüzlerimizin arkasında ne var biliyor musunuz? Asla karşılığı ödenmeyen emeğimiz, onurumuzun ayaklar altına alınması, ağrıdan sızlayan bacaklarımız…”

Bu cümleler Starbucks baristalarından birine ait. Kahve devi Starbucks işte buna benzer sömürü hikayeleri ile devleşirken hesapta olmayan bir dirençle karşılaştı. ABD’de baristalar 5 ayda 200 mağazada örgütlenip dev şirketin karşısına dikildi. Olmaz denilen oldu ve artık ABD Starbucks’larında sendika var! Biliyoruz, Starbucks çalışanları dünyanın dört bir yanında birbirlerini izliyor ve kendi sömürü hikayelerini birliklerini kurarak değiştirmeye kararlılar. Türkiye’de benzer bir örgütlenme çabası sendikamız çatısı altında gelişmeye devam ediyor. Aylardır yürüttüğümüz toplantılar, birebir görüşmeler sonucunda kat ettiğimiz yoldan memnunuz.  Şimdi bir büyük adım daha atma zamanı.

  • Şubelerde işçi sağlığı iş güvenliği önlemleri alınacak.
  •  Ücretlerimiz enflasyon oranları altında kalmayacak.
  • Şubelerde mobbing sona erecek.
  • Yol yemek ücretleri enflasyon dikkate alınarak düzenlenecek.
  • Sosyal haklarımız hiçbir şekilde kesintiye uğratılmayacak.
  • Mesai dışında ücretsiz şekilde çalışma zorlaması ortadan kaldırılacak.
  • İş tanımımız dışında başka işleri yapmamız için dayatılan çalışma durumu sona erecek.
  • Vardiya sisteminde işçi sağlığı temel alınarak planlama yapılacak.
  • Çalışma saatlerimiz vardiya amirleri ya da mağaza müdürleri tarafından keyfi olarak düzenlenmeyecek.

Bu taleplerin her birini Starbucks’tan isteyebilir ve kazanabiliriz. Yeter ki birliğimize güvenelim. Hiçbir konfederasyona bağlı olmayan, yönetiminde sizin gibi baristaların olduğu sendikamız mücadeleye her daim hazır, kapımız tüm Starbuck çalışanlarına açıktır. Sendikamıza üye olun. Bizimle iletişime geçin ve birlikte kazanmanın hem meşru hem yasal yollarını konuşalım.

Starbucks işçilerinin birliği ve dayanışması karşısında şirketin insanlık dışı ve işçi düşmanı uygulamaları sona erecek!

Artık Türkiye Starbucks şubelerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Sendikalı çalışma hakkımızı istiyoruz, alacağız!

Mutlaka kazanacağız!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz