Sendika Yönetim Kurulu Üyemizin İBB’den İşten Çıkarılmasına Dair Açıklamamız

0
75

Kamuoyunun bildiği üzere bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde haksız işten çıkarmalar yaşanıyor. Son olarak 13 Haziran günü Bağımsız Emek Sendikası Yönetim Kurulu Üyemiz de bir yılının dolmasına sadece dört gün kala, mesai bitiminde (17.30’da) telefonla aranarak, tebligat gönderilmeden sigorta çıkışı yapılarak, herhangi gerekçe gösterilmeksizin, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştır. 

İşten çıkarılma sürecinin kıdem tazminat hakkının doğmasını engellemek amacıyla kötü niyetli, anayasal sendikal üyelik haklarına aykırı bir biçimde ve herhangi bir bildirim yapılmadan yaşanması İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki güvencesiz çalışma şartlarını açıkça gösteriyor. Ayrıca çalışan diğer işçilerin işten çıkarılmadan önce bir yıllarını doldurmak için gün saymaları, her an işten çıkarılma korkusuyla çalışmaları durumun vahametini gözler önüne koyuyor.

Ancak belediye çalışanları bu korkuyla yaşamaya, haksızlığa boyun eğmeye mecbur değil. Kendilerini yalnız hissetmesinler, yanlarında haklarını birlikte savunacak, işi ekmeği geleceği için mücadele edecek sendikaları Bağımsız Emek Sendikası var. Sendikamıza üye olarak belediye çalışanların örgütlü gücüyle bu keyfi işten çıkarmaları birlikte durdurabiliriz, güvenceli çalışma hakkımızı birlikte kazanabiliriz.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine çağrımız, işçi ve sendika düşmanı tavrınızdan derhal vazgeçin. Aralarında sendika yöneticimizin de olduğu haksız işten çıkarılan işçilere işini geri verin. Yoksa bizler hukuki ve fiili meşru mücadele yollarıyla haklarımızı sonuna kadar arayacağız.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz