1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

0
73

Bizler gün boyunca karşılaştığınız her daim fazla mesaiye zorlanan ve pandemi, yangın, deprem demeden çalışamaya zorlanan, müşteri şiddetine uğrayan market ve mağaza işçileriyiz. Birbirimizle yarışmaya zorlanan, psikolojik şiddet gören büro işçileriyiz. Gece 11’de işten çıkıp sabah 5’de işe gitmek zorunda olan baristalarız.

Bizler vakıf üniversitelerinde kanuni zorunluluğa rağmen kamudaki meslektaşlarımızın çok altında maaşlar alan, hakkımız olanı istediğimizde işinden edilen akademisyenleriz. Fazla mesaiye zorlanan, asgari ücret altında çalışmaya mecbur bırakılan özel okul öğretmenleriyiz. Çalışma saatleri belli olmayan, setlerde hayatını kaybeden ve milyonlarca liranın ardındaki üç beş kuruşa tamah etmek zorunda bırakılan set işçileriyiz. Bizler geleceği belirsiz, güvencesiz çalışmaya mecbur bırakılan ve sürekli duygusal istismara uğrayan sivil toplum emekçileriyiz.

Giderek yoksullaştığımız, faturalarımızı ödeyemediğimiz, işe gitmek için verdiğimiz ulaşım ücretini bile karşılayamadığımız ve sürekli geleceksizlikle tehdit edildiğimiz şu günlerde hepimiz 1 Mayıs’ta bir araya geliyoruz. Bir araya geliyoruz çünkü gücümüzü göstermek zorundayız. Hayatın ellerimizde yeşerdiğini herkes bilmeli. Bir araya geliyoruz çünkü her gün bizi daha fazla ezen patronlara vermemiz gereken bir mesaj var; bizden güçlü değilsiniz!

Bağımsız Emek Sendikası olarak bu 1 Mayıs’ta patronlarla işbirliği içinde olan devletin işaret ettiği yerde değil, Taksim’deyiz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz