Bir satış destek elemanının (mörş) anlattıkları

0
129

Sendikamız iş kolunda bulunan bir iş biçimi olan satış destek elemanlığı oldukça güvencesiz ve çoğunlukla kayıt-dışı bir çalışma alanıdır. Mağazalarda sorumlu oldukları firma mallarının düzenleyen, satışı için çalışan, stoklarını takip eden bu işçiler oldukça zor koşullarda çalışmaktadır. Satış destek elemanı bir arkadaşımızın çalışma koşullarını anlattığı yazısını sizlerle paylaşıyoruz;

-Normal koşullarda asgari ücret alırsınız üzerine pirim yatar pirim ortalama maaşın %1’dir.

-Günde ortalama 11-12 saat çalışırsınız fazla çalışma ücreti verilmez.

-Akşam yediden erken çıktığınızda şanslısınızdır çünkü her çıkış saatinde mağaza müdürünün sizi dilediği kadar mağazada tutma şansı vardır işten çıkmak müdürün inisiyatifine kalmıştır.

-Sürekli satış danışmanlarıyla kavga halindesinizdir çünkü müşteri eşittir para siz hiçbir şeysinizdir… Sen anlatırsın o satar sonra mağazada herkes içinde birbirinize girersiniz.

-Biri her zaman az satışı yapacaktır eğer bir hafta en az performansı sergilemişseniz bu yüzden hesap verirsiniz size neden mağaza ortalamasını düşürdüğünüzü sorarlar oysa bir kişi her zaman birinci diğer kişi de her zaman sonuncudur….Bu sabittir. Bu arada ek garanti satmanız gerekir satmazsanız mağazadan çıkarmazlar.

-Mola için izin almak zorundasınızdır.

-Her hafta mutlaka sayım vardır binlerce ürünü tek tek saymanız gerek. Eğer saydığınız ürün sistemle örtüşmezse tekrar başa dönersiniz. Mağazada A’dan Z’ye her şey sayılır ve eksik çıkarsa maaşınızdan kesilir.


-Ürün satmak için bir sürü yalan söylersiniz zamanla kendi söylediğiniz yalana kendinizde inanırsınız. Saçma sapan diyaloglar yaşarsınız müşterinin gözünde kölesinizdir.


-Bir süre sonra bacaklarınız sürekli ayakta durmaktan varis olur 30’unu aştığınızda idrarınızı bile tutmayacak duruma gelirsininiz. Bel bacak ağrılarınız bütün gününüzü mahveder performansınız düşer ve kovulursuz.

Market ve mağaza çalışanlarının bütün hikayesi budur…

Uzun yıllar marketlerde çalışan bir firma elemanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz