Bizim Toptan Mağazası’nda bir işçinin yaşadıkları

0
78

16 yıldır Bizim Toptan Mağazaları’nda çalışan Sinan Güzel geçtiğimiz günlerde aniden işten atıldı. Çalışma sürecinde neler yaşadığını ve işten atılma sürecini konuştuk

Bizim toptan mağazında neler yaşadınız?

Güzel: 16 yıldır çalışıyordum. Sultanbeyli mağazada çalıştım 12 yıl. Sonra değişti. 4 yıl Sancaktepe mağazada çalıştım. Son yıllarda durum değişti. Vardiyalarım hem sabitti. Sürekli öğlen vardiyasındaydım. 11-8 çalışıyordum. Yöneticiler kendini düşünüyor kendini sabahçı yapıyor seni öğlenci yapıyor. Normalde mağaza yönetici adayıydım. Mağaza yöneticisi yardımcısı olup sonra da mağaza yönetici oluyorsunuz. Aday pozisyonu 6 aylık bir pozisyon. Ben bu pozisyondayken mağazaya hırsız girdi. O gece eşimi hastaneye götürdüm, mağazaya gidemedim. Bu sebeple orada olmamama rağmen ihtar yazdılar. Sonra mağazanın durumu kötü diye bir ihtar daha yazdılar. 6 ay daha ertelendi bu aday pozisyonu. Sonra gelen bölge müdürü tarafından ise sürekli mobbinge maruz bırakıldım. Sürekli ihtar yazıyordu bana. Ben artık bu pozisyonda çalışmak istemediğimi söyledim çünkü 2 otobüs değiştirerek işe gidiyordum ve hem depo, hem kasa bir sürü işi ben yapıyordum. “Ben sana yardımcı olacağım” dedi müdür. Bundan sonra mobbing daha da arttı. Çıkmak istediğim için, eski elemanım diye bunu yaşadım.

Son gelişmeler sizi nasıl etkiledi?

Güzel: 4 yıl boyunca geçici bir pozisyonda çalıştım, motivasyonum düştü tabii ki. Bu mobbingler, ikazlar benim çok zoruma gitmeye başladı.

3 kişi işten ayrıldı. Mağazadaki tüm eleman açığını biz kapattık. Mağaza müdürü, bölge müdürü buna rağmen gelip günde 400 müşterinin geldiği mağazada ihtar bahaneleri buluyordu.

Bölge müdürleri benim diğer personele bağırmamı çağırmamı sürekli savunmasını almamı istiyordu. Onlar nasıl davranıyorsa benim de öyle davranmamı istediler ama biz aynı mağaza içinde çalışıyoruz, yüz yüze bakıyoruz. İnsanın iyi günü var kötü günü var.

İşten atılma sürecinizi anlatır mısınız?

Güzel: 15 gün izin kullanmadım. Cuma günü çocuğum oldu. Babalık iznimi kullandım, yıllık iznimden de kullanmak istedim. Yok, yoğunluk var gel dediler. Mağazaya gittim elime çıkışımı verdiler. Kış yaz mağaza mağaza gezdim, denetimi, sayımı gece gündüz çalıştım onlar beni çocuğumun olduğu hafta işimden etti.

Şuanda bordrolarımı istiyorum, insan kaynaklarına ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum. Telefonlarımı açmıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz