Şok Market işçilerine yıllık izin dayatması

0
93

Pandemi önlemleri adı altında 29 Nisan 19:00’dan 17 Mayıs 05:00’a kadar sürecek getirilen yeni kısıtlamalarda 42 maddelik muafiyet listesi yayınlandı. DİSK-AR’ın yayınladığı rapora göre 16,4 milyon işçi bu “tam kapanma” sürecinden muaf olacak.
Sürecin başından beri işçilerin muaf tutulduğu tek şey ise önlemler oldu.

Şok Market patronları ise çalışma sürelerinin resmi olarak 10:00-17:00 olarak kısaltılmasını ve pazar günü marketlerin açık olmasının yasaklanması üzerine işçileri yıllık izinlerini kullanmaya zorlamaya başladı. Her mağazadan dönüşümlü olarak izin kullanmaya zorlanan işçiler, yıllık izinlerini bu sene tam kapanma sürecinde ve evlerinde geçirmeye zorlanıyor. Aynı zaman yıllık izinleri sürecinde işçilerden yemek ve ulaşım ücretleri de kesiliyor.

Adana’da çalışan Şok Market işçileri yıllık izinlerini bu kapanma sürecinde kullanmak zorunda bırakılmalarına karşı kendilerini koruyan herhangi bir uygulama olmamasına karşı tepkili. İşçiler tüm market işçilerini, bulundukları her mağazada tartışmaya; giderek zorlaşan çalışma koşulları ve patronların çıkarı doğrultusunda gerçekleştirilen keyfi uygulamalara karşı mücadele etmeye çağırıyor.

Bağımsız Emek Sendikası olarak Şok Market işçilerinin hakları için her türlü mücadelede yanlarındayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz