Gratis mağazasında kadın işçiye şiddet

0
102

Gratis’te çalışan bir kadın işçi arkadaşımızın anlattıklarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşini yaparken, güvenlik görevlisinin fiziksel şiddetine maruz kalan arkadaşımız bunu idarecilerine bildirdiğinde ‘Senin yüzünden mola süremden çalamam’ sözleriyle onların mola sürelerinden dahi daha az değerli olduğunu fark etti. Fiziksel şiddetin kanıtı için başvurmak istediği yollar yine aynı kişilerce tıkandı. Bunları yaşadıktan sonra, tehditlerle ve zorla imzalatılan çıkış kağıtlarıyla hukuksuzca işten atıldı.

Emek gücünü satan hiçbir insan işyerinde şiddete uğrama korkusuyla çalışamaz. Bir kadının şiddete uğramasına konu ne olursa olsun göz yumulamaz. “Güzel bak kendine” sloganlarıyla kadınlara çağrı yapan, çalışanların hepsinin kadın olmasıyla kendi reklamını yapan Gratis mağazaları henüz kendi bünyesinde çalışan kadın işçilerin yaşam hakkını dahi koruyamamakta ve şiddete uğramalarına göz yummaktadır.

İşçilerine şiddet uygulanmasına göz yuman, hatta bu şiddetin üzerini örten, onlara mobbing uygulayan ve işsizliğe mahkum eden tüm amirler ve patronlar henüz oralara işçilerin öz iradesine dayanan bir sendika girmediği için bu kadar rahatlar. Ama geliyoruz; güçlenerek, öfkemizi örgütleyerek geliyoruz! Hiçbir kadın arkadaşımız şiddet görmek konusunda korkutulamaz, çalışma hayatından men edilemez. Baskıya, mobbinge ve her türlü sözlü veya fiziksel şiddete karşı sendikamız işçi arkadaşlarımızın yanında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz